Hemels...

Rachel was net een paar maanden overleden en ik bleef met een vraag zitten. Als mama laat je namelijk je kindje niet alleen en je brengt het nooit ergens heen waar jij zelf nog niet geweest bent of dat je zelf mee gaat er naar toe. Ik wist dat Rachel bij Jezus was en is natuurlijk, in de Hemel, maar voor mij was de grote vraag; "Hoe heeft ze het dan daar? Hoe ziet het er uit? Is ze echt niet alleen? Wordt er echt goed voor haar gezorgd?" Deze vragen bleven me bezig houden. Ik vond het zo moeilijk en apart dat zij iets mee maakte wat ik nog niet had mee gemaakt.


Toen Rachel net geboren was, bleef haar vader steeds bij haar, terwijl ik gehecht werd en naar de uitslaapkamer ging. De eerste nachten op de Kinderen IC moesten we haar alleen laten bij de verpleegkundigen. Verschrikkelijk vond ik dit. Ik was net moeder geworden en mijn baby was niet meer 24 uur bij mij. Dat deed me pijn om haar alleen op de IC achter te laten. Toen wist ik wel waar ze was en wie er voor haar zorgde. Ik mocht altijd bellen om te vragen hoe het met haar ging. En dat deed ik elke nacht dan ook, om even te horen hoe Rachel haar nacht was of ze goed sliep of ze nog veel moest huilen, of ze nog lekker met haar hadden geknuffeld. Dat gaf mijn hart rust.


Een vriendin die onlangs ook hun meisje hebben verloren herkende het gevoel. Ze zei: "Het liefst wil je haar even weg brengen. Om te zien hoe ze het heeft, even met haar meegaan en afgeven en de overdracht doen met Jezus". Nou dat inderdaad! Rachel even wegbrengen naar de Hemel en de overdracht doen met Jezus die haar opvangt en even vertellen wat ze nodig heeft en even om het hoekje kijken waar ze verblijft. Even checken of het er goed uit ziet. Vragen wie er allemaal op haar gaan passen. Gewoon die dingen, gewoon weten hoe het daar gaat, wat ze mee maakt of ze echt wel heel lief voor d'r zijn. En wat ik ook had, het gevoel dat ze de reis niet “alleen” hoefde te maken. Dat... Terwijl ik weet dat de Bijbel zegt dat Rachel nooit alleen is geweest. Maar dat vond ik moeilijk. Rachel heeft iets meegemaakt wat ik nog niet heb mee gemaakt. Ik weet niet hoe het is en dat gaat zo tegen mijn moedergevoel in... Normaal gesproken zou ik eerst moeten gaan. Ik zou moeten weten wat ze allemaal mee maakt en ik zou daar moeten zijn en dan pas zou zij komen en niet andersom.


Het boek “Hemels” had ik al een paar keer voorbij zien komen op Instagram. Het boek triggerde mij. "Wie zou het geschreven hebben?", vroeg ik me af. En; "Zou het Bijbels zijn?", want tegenwoordig is er zoveel te koop, ook veel spirituele onzin. Toen ik las dat Willem de Vink, een bekende christelijke schrijver, de uitgever was, wist ik; "Dat boek moet ik hebben!" Ik heb het gekocht en ben er zo blij mee. Tot mijn verrassing beschrijft dit boek ook zo mooi hoe het met baby's gaat als ze overlijden. Het gaf me antwoorden op mijn vragen. Het gaf rust en vrede in mijn hart. Ik wist dat ze het goed had, maar nu kon ik het me beter voorstellen hoe goed ze het heeft. Dat ze nooit alleen is en er altijd engelen voor haar zorgen... Ze heeft haar eigen unieke kamertje en er wordt zo goed voor haar gezorgd. Het boek beschrijft zo mooi hoe baby's worden opgevangen als ze in de Hemel komen. Voor mij gaf dit een beeld, een idee. Het hoeft niet perse zo te zijn, maar wat ik las, was zo mooi, zo puur en het is zo Christus gecentreerd, het gaat zo om Hem, Zijn liefde en genade. Het is zo mooi, zo vol liefde dat het bijna niet anders kan dan dat het waar is. Het zou echt zo kunnen zijn.


En het bevestigt wat ik altijd gelooft heb, dat is dat elke baby rechtstreeks naar de Hemel gaat als het overlijdt. Baby's gaan naar het babyparadijs en daar worden ze bedolven onder zoveel liefde en zorg, zo schrijft dit boek. Hemels een boek dat in 1848 voor het eerst is uitgegeven en toen een bestseller was. Marietta Davis heeft tijdens de negen dagen dat ze in coma lag een reis gemaakt naar de Hemel. Wat ze daar ziet en hoort geeft haar kostbare inzichten in de vragen waar ze op aarde mee worstelde. "AIs er leven na de dood? Wat gebeurt er met jong gestorven baby's? Heeft ons leven op aarde effect op een leven hierna?" Ik vind het echt een aanrader dit boek, het vertelt ook zoveel meer over de Hemel dan alleen over hoe het met baby's gaat die zijn overleden. Het heeft mij veel gegeven iets waar ik me anders onrustig over zou blijven voelen. Het klinkt altijd heel mooi, ze is nu bij Jezus en daar is het goed. Dat zeg ik zelf namelijk ook, maar wat dat dan betekent daar was ik zo benieuwd naar. Daarbij merk ik dat ik eigenlijk weinig van de Hemel af weet, terwijl ik daar straks de eeuwigheid ga doorbrengen. Ik denk dat weinig christenen hier veel van afweten. Het triggert mij in ieder geval om me meer hierin te verdiepen. Als je visie voor de toekomst belangrijk vindt dan adviseer ik echt dit boek, al is het alleen om eens erover na te denken. Via de volgende link kom je op de site van dit boek: https://hemelsboek.nl

122 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven